وکیل نمونه پارس وکیل 2023

رابطه نامشروع چیست ؟

تعریف رابطه نامشروع از زبان وکیل پایه 1 دادگستری سارا آژیده

رابطه نامشروع چیست ؟ رابطه نامشروع در قانون مجازات اسلامی  به این صورت تعریف شده است که :« هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل (بوسیدن) یا مضاجعه (همبستری و همخوابگی) شوند به شلاق تا 99 ضربه محکوم می شوند و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر می شود.

عقله چیست ؟ در شرع و قوانین کشور ما که بر مبانی فقهی و شرعی استوار میباشد ، تنها روابط بین زن و مرد در چهارچوب ازدواج و صیغه عقد ازدواج اعم از موقت و دائم به رسمیت شناخته شده و هر نوع رابطه خارج از این چهارچوب نامشروع تلقی شده و دارای مجازات از پیش تعیین شده مندرج در ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی می باشد .

رابطه نامشروع چیست ؟ جرم آن چیست ؟ (مجازات شلاق تعزیری معمولا تا 75 ضربه شلاق است)
اما رابطه ی نامشروع از ۱ ضربه شلاق تا ۹۹ ضربه شلاق متغیر میباشد .
به کلمه ی تا ۹۹ شلاق توجه شود که تعدادضربه شلاق مورد حکم بستگی به نظر قاضی دارد که حکم به چه تعداد ضربه شلاق صادر کند و این تعداد ضربه شلاق از ۱  تا ۹۹ ضربه شلاق متغیر خواهد بود.

طبق ماده 637 قانون مجازات اسلامی، جرم رابطه نامشروع این طور تعریف شده است :« چنانچه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا اعمال منافی عفت غیر از زنا مثل بوسیدن یا در آغوش گرفتن شوند، مجرم هستند.»
نگاهی دقیق تر به مجازات رابطه نامشروع :  برای اطلاعات بیشتر درباره مجازات میتوانید مقاله کاملمجازات رابطه نامشروع چیست را مطالعه کنید .

سوالات متداول مردم ، راه های اثبات رابطه نامشروع چیست ؟ مطالعه کنید.

توجه :  ” چنانچه تمایل به تماشای ویدئو تعریف و مسائل  پیرامون رابطه نامشروع دارید میتوانید در پایین صفحه مشاهده کنید “
رابطه نامشروع چیست ؟ از زبان سارا آژیده
رابطه نامشروع چیست ؟ از زبان سارا آژیده

تفاوت رابطه نامشروع با زنا چیست ؟

رابطه نامشروع چیست ؟ تفاوت رابطه نامشروع با زنا چیست ؟  اما باید بدانیم که رابطه نا مشروع با زنا متفاوت است. در ‌واقع زنا یک جرم حدی است و در آن زن و مرد نامحرم با یکدیگر از مهبل یا مقعد نزدیکی دارند که مجازات آن با توجه به مجرد یا متاهل ، محصن یا غیر محصن و… می‌تواند شلاق ،اعدام یا رجم باشد که البته حکم رجم (سنگسار) به دلایل و فشارهای نهادهای حقوق بشری عملا قابلیت اجرایی خود را در سال‌های اخیر از دست داده است و تبدیل به حکم اعدام می‌شود.

اثبات جرم زنا به آسانی نبوده و قانونگذار به جهت پیشگیری از تهمت های ناروا و نسبت دادن آسان جرم زنا به افراد جامعه ، و همینطور مجازات سنگین آن ، در اثبات این جرم سختگیری به خرج داده است.

رابطه نامشروع چیست ؟ زنا چیست ؟
اما روابط از نوع نامشروع شامل روابط فیزیکی مانند بوسه، بغل کردن ، دست دادن، هم آغوش شدن و … که به رابطه ی جنسی منجر نشود . همچنین  رفتارهایی مانند دوستی دختر و پسر نامحرم با‌هم، ارتباط تلفنی، اینترنتی یا مجازی زن و مرد نامحرم، قرار ملاقات‌های نامتعارف و خارج از عرف جامعه در کافه ، سینما ، پارک و سایر مکان‌ها و اعمالی شبیه اینها می‌تواند در زمره روابط از نوع نامشروع قرار بگیرند. در واقع هر گونه روابطه ایی که   مخالف با عرف  و فرهنگ ایرانی اسلامی ، که از سوی زن و مرد نامحرم سر ‌بزند، در صورت اثبات  نزد مقام قضایی ، می‌تواند در دایره روابط نامشروع قرار بگیرند.

آیا جواب سوال رابطه نامشروع چیست ؟ را گرفتید ؟ پس مقاله زیر را بخوانید.

راه های اثبات رابطه نامشروع چیست ؟

ما در مقاله کامل و جداگانه به این موضوع پرداخته ایم که میتوانید به صفحه  راه های اثبات رابطه نامشروع چیستمراجعه کنید . (کلیک کنید )

تفاوت رابطه نامشروع با زنا چیست

رابطه نامشروع چیست ؟ برای شکایت رابطه ی نامشروع از کجا شروع کنیم؟

مهم تر از این سوال که رابطه نامشروع چیست ؟ این است که برای شکایت این موضوع از کجا شروع کنیم! اگر کسی از همسرش بابت جرم رابطه نامشروع جنسی و جسمانی (مثل بوسیدن، در آغوش گرفتن و …) و یا حتی رابطه ی نامشروع از طریق پیام رسان های داخلی یا خارجی ، تلفنی ، شکایت دارد.

ابتدا با تنظیم متن شکوائیه و توضیح شرح موضوع بهمراه دلایل و مستندات در دفاتر خدمات قضایی شکوائیه را ثبت نموده و پس از آن باید منتظر دریافت ابلاغیه تعیین شعبه و وقت تفهیم اتهام از سوی مقام قضایی ماند .

بر طبق ماده ۳۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری اصلاحی ۹۴/۳/۲۴ رسیدگی به جرم عمل نامشروع و عمل منافی عفت مستقیما در صلاحیت دادگاه است و نه دادسرا ، بنابراین در این جرم تحقیقات مقدماتی در دادسرا صورت نخواهد گرفت ، حتی ابلاغ رای نیز حضوریست و در بسیاری از مواقع اجازه کپی برداری هم از اوراق پرونده به طرفین داده نخواهد شد.

 اما سئوالی که بسیار پرسیده می‌شود درباره ی جرم حدی است و اینکه اصولا جرم حدی چه جرمی است ؟
جرم حدی ، جرمی است که میزان مجازات آن در شرع مشخص شده و قاضی صادر کننده رای نمیتواند میزان مجازات را تشدید یا تخفیف دهد بعبارتی امکان داخل و تصرف در میزان مجازات وجود ندارد و ثابت است. مثلا در جرم مصرف مسکرات مجازات آن ۸۰ ضربه شلاق است که تعداد آن کم و زیاد نمی‌شود و در صورت اثبات حکم به اجرای تمام ۸۰ ضربه شلاق داده خواهد شد.

بر طبق ماده ۲۴۱ قانون مجازات اسلامی: «در صورت نبود ادله اثبات قانوني بر وقوع جرائم منافي عفت و انکار متهم هرگونه تحقيق و بازجويي جهت کشف امور پنهان و مستور از انظار ممنوع است. موارد احتمال ارتکاب با عنف، اکراه، آزار، ربايش يا اغفال يا مواردي که به موجب اين قانون در حکم ارتکاب به عنف است از شمول اين حكم مستثني است.»

البته باید خاطر نشان کرد که  اگر شکایت شاکی خصوصی مثل همسر  با وجود ادله وجود داشته باشد، دادگاه متهم را احضار می کند و برگ اظهارات متهم را که حاوی سوال و جواب های دادگاه در خصوص اتهام انتسابی است را پر می کند.
در واقع جلسه ی اول ، جلسه ی تفهیم اتهام متهم میباشد

که اگر اتهام را قبول ندارد باید آن را اعلام و صورتجلسه نماید.

سارا آژیده وکیل پایه یک دادگستری
برای ارتباط با سارا آژیده وکیل پایه یک دادگستری میتوانید به صفحه خصوصی ایشان مراجعه کنید .

با تشکر فراوان از خانم وکیل سارا آژیده برای انتشار این مطالب ارزشمند.

*چنانچه ساکن پایتخت  و حومه هستید میتوانید به صفحه وکیل تهران مراجعه کنید.
رضایتمندی - 95%

95%

امتیاز کاربر: 5 ( 1 نتایج)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا