جرایم کلاهبرداری رایانه ای

همه چیز درباره ی کلاهبرداری رایانه ای

جرایم کلاهبرداری رایانه ای:جرایم کلاهبرداری رایانه ای بسته به نوع آن متفاوت است.بین جرایم کلاهبرداری رایانه ای،با سایر کلاهبرداری ها  در مواردی مانند(ادله ی اثبات و صلاحیت محاکم)تفاوت هایی وجود دارد.حال یکی از سوالات اصلی که اغلب مردم با آن مواجه هستند مبلغ جرایم مادی تعیین شده برای این جرایم کلاهبرداری رایانه ای،بسته به نوع آن می باشد،که میزان مبلغ تعیین شده بین جرایم رایانه ای بسته به نوع جرم متفاوت است. چنانچه با جرایمی مانند کلاهبرداری رایانه ای و سنتی مواجه هستید،می توانید از مساعدت بهترین وکیل کیفری کرج،با تجربه ای بیش از 17 سال در امور کیفری،در مجموعه ی حقوقی ما بهره مند شوید.

جرایم کلاهبرداری سنتی و مجازات آن 1

جرایم کلاهبرداری غیررایانه ای

در باب کلاهبرداری رایانه ای بسته به نوع و میزان آن جرم تفاوت وجود دارد.در جرایم کلاهبرداری سنتی،میزان مجازات و جریمه مادی تعیین شده برای هر فرد، با در نظر گرفتن ماده ی 1 قانون مجازات اسلامی، هر شخصی که با انجام هر گونه عمل متقلبانه اقدام به اخذ مال  از دیگری نماید و با تقلب و حیله مالی را ازکسی اخذ نماید کلاه بردار محسوب شده و با توجه به قانون 1 مجازات اسلامی،بسته به نوع جرم مرتکب جریمه مادی و جرایم مربوطه می گردد.

جرایم کلاهبرداری سنتی و کلاهبرداری رایانه ای 3

جرایم رایانه ای و مجازات آن

جرایم کلاهبرداری رایانه ای که نوعی رایج ازکلاهبرداری می باشد،در هر فرد با توجه به شرایط و میزان وقوع جرم،مجازات متفاوت تعیین می شود. جرایم رایانه ای زمانی رخ می دهد که فردی در فضای مبادلات رایانه ای و با انجام اقدامات فریبانه و توسل به حیله و نیرنگ اقدام به توسل مال از دیگری نماید مهمترین تفاوت جرایم کلاهبرداری رایانه ای با کلاهبرداری سنتی نیز همین است که این جرایم در فضای مجازی و مبادلات رایانه ای رخ می دهد.

انواع جرایم رایانه ای

ما طیف گسترده ای از کلاه برداری سنتی و کلاهبرداری رایانه ای داریم که هر یک از آن ها بسته به نوع جرایم آن،مشمول مجازات های متفاوتی می شوند.در ادامه به چندین مورد از این جرایم رایانه ای اشاره خواهیم کرد.
– هک کردن جهت دسترسی به اطلاعات افراد به خصوص اطلاعات بانکی
– قرار دادن لینک جعلی جهت خریدهاي رایانه ای
– تبلیغ از طریق لینک دادن به سایتهاي جعلی خود از طریق پیامک، پیامرسان و یا فضای مجازی

تفاوت کلاهبرداری با سایر جرایم

مهمترین تفاوت کلاهبرداری چه رایانه ای و چه سنتی با سایر جرایم این است که در این نوع فرد متضرر کاملا با اراده و بر حسب تصمیم شخصی خویش تحت تاثیر تحریکات فرد کلاهبردار می پردازد. که از این جهت اثبات این جرایم در حوزه ی امور کیفری کاری دشوار است و نیازمند وکیلی متبحر و متخصص در حوزه ی امور کیفری می باشد.

مجازات تعیین شده برای کلاهبرداری

بر اساس ماده ی 1 قانون مجازات اسلامی میزان مجازات تعیین شده برای جرایم کلاه برداری و انواع آن، مجازات مرتکبین به ارتشاء،اختلاس وکلاهبرداری به این شکل می باشد،هر شخصی که اقدام به اخذ دارایی مردم با توسل به فریب و حیله نماید،مردم را به وجود شرکت ها-ارگان ها- سازمان ها و مراکز جعلی سوق دهد-اقدام به معجول کردن نام،اسناد یا هر مورد دیگری نماید- هر شخصی که از طریق حیله به حواله جات و حساب ها و سایر اطلاعات افراد دسترسی نماید،کلاهبردار محسوب می شود.

جرایم کلاهبرداری رایانه ای

جرایم کلاهبرداری رایانه ای و میزان مجازات نقدی و غیر نقدی

جرایم کلاهبرداری رایانه ای،طبق ماده ی یک قانون مجازات اسلامی،هر فردی که مرتکب یکی از اعمال فوق شود،کلاهبردار محسوب می گردد و طبق قانون به 1 تا 7 سال حبس،پرداخت اصل مال به صاحب حساب و به علاوه پرداخت جزای نقدی محکوم می گردد.در صورتی که فرد کلاه بردار اقدام به جرم با توسل به نام نهاد های دولتی،وزات خانه ها،قوه های سه گانه و سازمان ها و ارگان های دولتی نماید به 2 تا 10 سال حبس-انفصال و ممنوعیت از انجام خدمات دولتی و پرداخت جزای نقدی در ازای مالی که اخذ کرده می باشد.

جرایم کلاهبرداری رایانه ای و انواع آن

مجازات کلاه برداری ساده، طبق ماده 1 قانون مجازات اسلامی،از 1 تا 7سال حبس-پرداخت اصل مال به علاوه ی جزای مالی تعیین شده می باشد.

مجازات کلاه برداری رایانه ای  مشدد:

مجازات این نوع کلاهبرداری طبق قانون مجازات اسلامی،2تا 10 سال حبس،انفصال از کلیه خدمات دولتی وپرداخت اصل مال به علاوه جزای نقدی می باشد.

جرایم کلاهبرداری رایانه ای و تصویب قانون کاهش مجازات اسلامی:

با تصویب قانون کاهش مجازات اسلامی،میزان مجازات تعیین شده برای جرایم کلاهبرداری، متحول شده است.طبق ماده 11 این قانون که در تاریخ 1399/02/23  به تصویب رسیده است،اگر میزان مبلغ کلاهبرداری شده از 100 میلیون تومان بیشتر نباشد،طبق تبصره ی 1 ماده 100 قانون مجازات اسلامی و ماده 12 قانون آیین دادرسی کیفری،قابل بخشش است. به علاوه مجازات مادی تعیین شده در صورتی که مبلغ از 100 میلیون بیشتر نباشد،حبس آن از شش ماه تا سه سال و نیم تعیین می گردد.

جرایم کلاهبرداری رایانه ای و میزان جریمه مادی و مجازات تعیینی 

میزان جریمه ی مادی تعیین شده برای کلیه جرایم کلاه برداری رایانه ای و… در صورتی که مبلغ از 100 میلیون تومان بیشتر نباشد،طبق ماده 11 قانون کاهش مجازات اسلامی،میزان مجازات تعیین شده شش ماه تا سه سال و نیم حبس می باشد اما مبلغ قابل بخشش و گذشت است.

روش های اثبات جرایم کلاهبرداری رایانه ای

اثبات جرایم کلاهبرداری رایانه ای بسیار امری دشوار بوده،و از راه های اثبات آن می توان به اقرار شهود و علم قاضی اشاره کرد،اگر شخصی در راستای پرونده کیفری خود اقرار به جرم خویش نماید دیگر نیازی به اثبات آن نیست.علم قاضی در اثبات کلاهبرداری رایانه ای ،بر مبنای شواهد ارائه شده به دادگاه مانند پیامک،فیلم،پرینت حساب ها و از قبیل این موارد می باشد که پذیرش و یا میزان استناد بر این شواهد ارائه شده بر مبنای علم قاضی می باشد.

رد مال در جرایم کلاه برداری

رد مال در جرایم کلاه برداری رایانه ای و سایر کلاه برداری ها،یکی از موارد اصلی می باشد، که قاضی پرونده در زمان رسیدگی و صدور حکم حتما باید درباره ی آن تعیین تکلیف نماید.این موضوع به این معنا است که اگر اصل مال در دسترس نباشد قاضی پرونده بایستی اقدام به تعیین ارزش ریالی مال برده شده نماید و شخص متهم بایستی آن را پرداخت نماید.

زمان در جرایم کلاه برداری

سوالی که اکثر مراجعان با آن مواجه هستند این است که آیا گذر زمان در افزایش میزان مجازات جرایم کلاه برداری رایانه ای و سایر کلاهبرداری ها و جزای نقدی آن موثر است؟ اگر مبلغ از 100 میلیون بیشتر نباشدقابل گذشت است اما بالای 100 میلیون تومان غیر قابل گذشت است.

محل رسیدگی به جرایم کلاهبرداری در استان البرز

دادسرای عمومی و دادگاه انقلاب در استان البرز مرجع رسیدگی به جرایم کلاهبرداری و سایر جرایم کیفری می باشد. در سایر استان ها و شهرستان ها نیز مراجعان بایستی به دادسرای عمومی و انقلاب محل وقوع جرم مراجعه نمایند.

اگر با پرونده های کیفری سنگین شامل،جرایم کلاهبرداری های مشدد در شهر تهران درگیر هستید،می توانید از خدمات بهترین وکیل کیفری تهران،مشاوره بگیرید.

 

میزان رضایت از محتوای حاضر

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا